© All rights reserved. Powered by VLThemes.

23 de desene din 2023

În recenta scrisoare trimisă de Sub Copac, am povestit cum era cât pe ce să închei 2023 crezând că a fost cel mai rău an din punct de vedere artistic. Apoi, în ultima zi, după ce credeam că am șters deja tot praful din mansarda minții, mi-am dat seama că sunt geamurile murdare. Și le-am deschis.

Am deschis câteva ferestre pe calculator și toate caietele mele de schițe. M-am uitat pe aproape tot ce am desenat (ce am avut la îndemână sau scanat) și în cele din urmă, deși nu sunt un fan al evaluării cantitative, le-am numărat chiar. Rezultatul? Știi câte zile lucrătoare sunt într-un an? Ei bine, cam atâtea desene diferite am avut eu în acest an, posibil chiar mai multe.

O mare parte au fost din caietele mele de schițe, dar tocmai asta e vestea cea mai bună. E ceea ce vreau să fac cel mai mult, să creez jurnale vizuale inspirate din propriile experiențe, fie din viața de zi cu zi, fie din călătorii. Iar ceea ce am desenat tot anul, mai bine sau mai rău, a fost un exercițiu necesar pentru atingerea acestui scop.

Mi-am propus să aleg doar 23 dintre ele acum, ca o retrospectivă. Nu a fost ușor și am lăsat multe deoparte, din cele care îmi plac, preferând să pun accent pe diversitate. 

Dacă vrei să vezi și alte desene, te poți uita oricând în portofoliu sau poți să te abonezi la newsltter-ul Sub Copac și să ai mai des noutăți de la mine.

La mulți ani, multă inspirație și mulțumire de sine, în 2024.

roxana

Sunt Roxana, călătoare pasionată prin viață și experiențe, mereu dornică să-mi depășesc limitele și să învăț ceva nou. Drumul meu profesional a început în publicitate, a cotit în jurnalismul de călătorie și blogging pentru a se întoarce apoi spre arta vizuală, o destinație visată de mult. În 2019, la 46 de ani, am fost admisă la Facultatea de Arte Plastice, secția Grafică. În 2022 am absolvit cu succes și acum abia aștept să-mi pun noile abilități în aplicare pentru a aduce mai multă aventură în viața celor mici, mai multă inocență în viața celor mari și mai multă dragoste de natură, pentru toate vârstele.

Leave a comment:

Top