© All rights reserved. Powered by VLThemes.

Jumătate de secol (6)

E ceva care poate face doi oameni să se cunoască, se se îndrăgostească brusc unul de altul, să se armonizeze și să se bucure împreună. Ceva la care ne-am potrivit de la bun început și care a rămas forma cea mai frumoasă de exprimare a felului nostru de a fi împreună. 

6. Dansul

Am dansat de la început, eu și Alex, minunatul meu soț. Nu chiar de la prima întâlnire, care a fost exact ceea ce spun, o întâlnire întâmplătoare pe stradă. Dar prima revedere s-a întâmplat să fie la o petrecere și atunci am dansat. Nu voi uita niciodată energia frumoasă care a circulat între noi. Au mai fost cel puțin doi oameni în viața mea cu care am putut dansa și comunica prin mișcare, într-un mod absolut miraculos, dar vestea bună e că Alex m-a luat în brațe și nu mi-a mai dat drumul, m-a tolerat și a pășit alături de mine prin toate cotiturile și schimbările de direcție ale vieții mele, fără să-mi pună piedică. Ne-am mai călcat noi pe picioare, dar niciodată nu ne-am împiedicat.

Una peste alta, dansul e activitatea comună în care ne lansăm cu aceeași bucurie, de fiecare dată când avem ocazia. Nu s-a schimbat nimic. Amândoi rânjim până la urechi și uităm de lumea din jur. Am dansat spontan sau organizat, la cursuri, în grup sau individual. Din păcate au fost din ce în ce mai puține petreceri la care să se danseze, iar tango, oricât ne-am străduit să ne ținem de cursuri, nu ne-a ieșit și nu s-a lipit de noi. Îmi place mult și admir toți dansatorii de tango, dar e posibil să nu ni se potrivească și să ne fi creat un blocaj. Dacă mă gândesc bine, cred că a fost singurul dans care a scos la iveală mai degrabă nepotrivirile dintre noi, decât armonia, nu am idee de ce. Va trebui să găsim o cale de a continua să aducem dansul în viața noastră, cu o frecvență mai mare decât în ultima vreme.

Și uite așa simt că lista mea cu 10 lucruri semnificative devine o listă cu rezoluții. Da, sper ca în doua jumătate de secol vom dansa le fel de mult dacă nu cumva mai mult decât am făcut-o până acum. Îmi doresc să fim doi moșuleți săltăreți și dansatori. Sper că se aude dorința mea, Universule! E una dintre cele mai importante.

Fotografiile pe care le-am ales mai jos nu sunt nici cele mai artistice, nici cele mai flatante. Dar am pus mâna pe ele pentru că exprimă, la diverse vârste, bucuria și energia aceea de care vă povesteam. 

Share this:
roxana

Sunt Roxana, călătoare pasionată prin viață și experiențe, mereu dornică să-mi depășesc limitele și să învăț ceva nou. Drumul meu profesional a început în publicitate, a cotit în jurnalismul de călătorie și blogging pentru a se întoarce apoi spre arta vizuală, o destinație visată de mult. În 2019, la 46 de ani, am fost admisă la Facultatea de Arte Plastice, secția Grafică. În 2022 am absolvit cu succes și acum abia aștept să-mi pun noile abilități în aplicare pentru a aduce mai multă aventură în viața celor mici, mai multă inocență în viața celor mari și mai multă dragoste de natură, pentru toate vârstele.

Leave a comment:

Top